top of page

Veel gestelde vragen & antwoorden

Wanneer je nog nooit met hypnose in aanraking bent geweest, roept het heel wat vragen op. Hier alvast wat antworoden en neem contact op bij meer vragen.

Wat is hypnose?

Hypnose is een aangename en ontspannende staat van bewustzijn waarin je je volledig kunt concentreren op innerlijke ervaringen. Het is een natuurlijke staat die vergelijkbaar is met dagdromen of intense focus. In hypnose sta je open voor suggesties en kan er gewerkt worden aan persoonlijke doelen en veranderingen.

Is hypnose veilig?

Ja, hypnose is  100% veilig. Het is een natuurlijke en normale staat van bewustzijn waar mensen dagelijks in gaan, bijvoorbeeld bij het opgaan in een boek of film. Het belangrijkste is dat je vertrouwen hebt in de hypnotherapeut en bereid bent om mee te werken aan het proces.

Bij welke problemen kan hypnose helpen?

Hypnose kan effectief zijn bij een breed scala aan problemen, zoals gewichtsmanagement, stoppen met roken, angsten en fobieën, stressmanagement, slaapproblemen, zelfvertrouwen, en nog veel meer. Het kan ook nuttig zijn bij het verbeteren van prestaties op academisch, sport- of professioneel gebied.

Hoe lang duurt een hypnosesessie?

De duur van een hypnosesessie kan variëren, afhankelijk van de individuele behoeften en doelen. Gemiddeld duurt een sessie tussen de 60 en 90 minuten. Sommige korte sessies kunnen slechts 30 minuten duren, terwijl intensievere sessies langer kunnen duren.

 Hoeveel hypnosesessies zijn er nodig?

Het aantal sessies dat nodig is, hangt af van de individuele omstandigheden en doelen. Sommige mensen kunnen al verandering merken na één sessie, terwijl anderen mogelijk meerdere sessies nodig hebben. De hypnotherapeut zal samen met jou bekijken naar dat wat past bij jouw specifieke situatie.

Vertel ik dingen & geheimen in hypnose die ik niet wil vertellen?

Nee, in hypnose zal je nooit dingen onthullen of geheimen vertellen die je niet wilt delen. Hypnose is geen vorm van waarheidsserum en je behoudt altijd de controle over wat je wilt zeggen en delen. De therapeut zal je begeleiden en respecteren jouw grenzen en privacy te allen tijde.

Wat gebeurt er tijdens een hypnosesessie?

Tijdens een hypnosesessie word je geleid naar een diepe staat van ontspanning. De hypnotherapeut zal gebruikmaken van suggesties en technieken om je te helpen bij het bereiken van je doelen. Je blijft tijdens de sessie volledig bewust en in controle. Na de sessie kun je je ontspannen, verfrist en gemotiveerd  verder gaan.

Kan ik in hypnose blijven hangen?

Nee, het is niet mogelijk om in hypnose te blijven hangen. Hypnose is een tijdelijke staat van bewustzijn die altijd kan worden beëindigd. Als de therapeut ervoor kiest om de sessie te beëindigen of als er een onvoorziene onderbreking plaatsvindt, zal je vanzelf terugkeren naar een normaal bewustzijnsniveau.

Kan ik na de sessie zelf naar huis rijden?

Jazeker na de sessie kun je zelf rijden.

Heb ik zelf nog controle tijdens een sessie of kun je mij alles laten doen?

Ja, je behoudt altijd controle tijdens een hypnosesessie. Hypnose is een samenwerking tussen jou en de therapeut, waarbij je bewust de keuze hebt om suggesties te accepteren of af te wijzen. Je zult alleen dingen doen waar je je comfortabel bij voelt en die in overeenstemming zijn met je eigen waarden en normen.

Brengt deze therapie altijd resultaat?

Hoewel hypnose veelbelovende resultaten kan opleveren, varieert de effectiviteit van therapie van persoon tot persoon. Het succes van hypnose hangt af van verschillende factoren, waaronder de motivatie van de persoon, de openheid voor verandering en de ernst van het probleem. Een gekwalificeerde hypnotherapeut zal echter streven naar het behalen van de best mogelijke resultaten.

Is hypnose wetenschappelijk bewezen?

a, hypnose is wetenschappelijk erkend als een geldige therapeutische techniek. Talrijke studies hebben de effectiviteit van hypnose aangetoond bij verschillende aandoeningen, zoals pijnbeheersing, angststoornissen, verslavingen en gewichtsverlies. Het wordt ook erkend door erkende medische organisaties zoals de American Psychological Association (APA) en het American Medical Association (AMA).

Hoe weet ik of deze vorm van ondersteuning bij mij past?

Voel je vrij om een kennismakingsgesprek te plannen en samen te kijken of Ontspan hypnotherapie bij jou past.

Waarom werkt hypnose zo snel?

Hypnose werkt vaak snel omdat het de toegang tot het onderbewustzijn vergemakkelijkt, waar hardnekkige overtuigingen en gedragspatronen zich bevinden. Door gebruik te maken van hypnotische suggesties, kunnen negatieve overtuigingen en patronen worden herprogrammeerd, waardoor veranderingen in denken, voelen en gedrag snel kunnen optreden. Hypnose maakt het ook mogelijk om direct toegang te krijgen tot het onderbewustzijn, waardoor het proces van verandering efficiënter kan verlopen. Het is belangrijk op te merken dat de snelheid van verandering varieert afhankelijk van de individuele behoeften en het probleem dat wordt aangepakt.

Kan een pakket in delen woden betaald?

Ja dat is mogelijk. Samen kijken we wat het beste past.

bottom of page