top of page

Veel gestelde vragen & antwoorden

Wanneer je nog nooit met hypnose in aanraking bent geweest, roept het heel wat vragen op. Hier alvast wat antwoorden en neem contact op bij meer vragen.

Wat is hypnose?

Hypnose is een plezierige en rustgevende bewustzijnstoestand waarin je volledige aandacht kunt richten op innerlijke ervaringen. Het is een natuurlijke staat die lijkt op dagdromen of intense focus. Tijdens hypnose ben je ontvankelijk voor suggesties en kun je werken aan persoonlijke doelen en positieve veranderingen.

Is hypnose veilig?

Absoluut, hypnose is volledig veilig. Het is een natuurlijke en alledaagse bewustzijnstoestand waar mensen regelmatig in verkeren, zoals bij het opgaan in een boek of film. Het cruciale element is het vertrouwen in de hypnotherapeut en de bereidheid om actief deel te nemen aan het proces.

Bij welke problemen kan hypnose helpen?

Hypnose is doeltreffend gebleken bij diverse uitdagingen, waaronder gewichtsmanagement, stoppen met roken, angsten en fobieën, stressmanagement, slaapproblemen, zelfvertrouwen, en meer. Het kan ook gunstig zijn voor het verbeteren van prestaties op academisch, sportief, of professioneel vlak.

Hoe lang duurt een hypnosesessie?

De duur van een hypnosesessie kan variëren op basis van individuele behoeften en doelen. Over het algemeen duurt een sessie gemiddeld tussen de 60 en 90 minuten. Kortere sessies kunnen slechts 30 minuten duren, terwijl intensievere sessies mogelijk langer in beslag nemen.

 Hoeveel hypnosesessies zijn er nodig?

Het aantal benodigde hypnosesessies is afhankelijk van individuele omstandigheden en doelen. Veranderingen kunnen al merkbaar zijn na één sessie, maar anderen hebben mogelijk meerdere sessies nodig. De hypnotherapeut zal samen met jou beoordelen wat het beste past bij jouw specifieke situatie.

Vertel ik dingen & geheimen in hypnose die ik niet wil vertellen?

Nee, tijdens hypnose zal je nooit onbedoeld informatie onthullen of geheimen delen die je niet wilt delen. Hypnose fungeert niet als een waarheidsserum, en je behoudt altijd de controle over wat je wilt zeggen en delen. De hypnotherapeut zal je begeleiden, waarbij jouw grenzen en privacy te allen tijde worden gerespecteerd.

Wat gebeurt er tijdens een hypnosesessie?

Tijdens een hypnosesessie word je begeleid naar een diepe staat van ontspanning. De hypnotherapeut maakt gebruik van suggesties en technieken om je te helpen bij het bereiken van je doelen. Je blijft volledig bewust en in controle tijdens de sessie. Na afloop kun je ontspannen, verfrist en gemotiveerd verder gaan.

Kan ik in hypnose blijven hangen?

Nee, het is onmogelijk om in hypnose te blijven hangen. Hypnose is een tijdelijke staat van bewustzijn die altijd bewust kan worden beëindigd. Of de hypnotherapeut kiest om de sessie te beëindigen of er is een onverwachte onderbreking, je keert automatisch terug naar een normaal bewustzijnsniveau.

Kan ik na de sessie zelf naar huis rijden?

Jazeker na de sessie kun je zelf rijden.

Heb ik zelf nog controle tijdens een sessie of kun je mij alles laten doen?

Ja, je behoudt te allen tijde controle tijdens een hypnosesessie. Hypnose is een samenwerking tussen jou en de therapeut, waarbij je bewust de keuze hebt om suggesties te accepteren of af te wijzen. Je zult alleen deelnemen aan activiteiten waar je je comfortabel bij voelt en die in overeenstemming zijn met je eigen waarden en normen.

Brengt deze therapie altijd resultaat?

Hoewel hypnose veelbelovende resultaten kan opleveren, varieert de effectiviteit van therapie van persoon tot persoon. Het succes van hypnose hangt af van verschillende factoren, waaronder de motivatie van de persoon, de openheid voor verandering en de ernst van het probleem. Een ervaren en gekwalificeerde hypnotherapeut zal echter streven naar het behalen van de best mogelijke resultaten.

Is hypnose wetenschappelijk bewezen?

Ja, hypnose is wetenschappelijk erkend als een geldige therapeutische techniek. Talrijke studies hebben de effectiviteit van hypnose aangetoond bij verschillende aandoeningen, zoals pijnbeheersing, angststoornissen, verslavingen en gewichtsverlies. Het wordt ook officieel erkend door gerenommeerde medische organisaties zoals de American Psychological Association (APA) en het American Medical Association (AMA).

Hoe weet ik of deze vorm van ondersteuning bij mij past?

Ervaar zelf of Ontspan hypnotherapie bij jou past door een vrijblijvend kennismakingsgesprek te plannen. Ontdek de mogelijkheden en bespreek je behoeften en doelen.

Waarom werkt hypnose zo snel?

Hypnose biedt vaak snelle resultaten doordat het direct toegang geeft tot het onderbewustzijn, waar diepgewortelde overtuigingen en gedragspatronen zich bevinden. Met behulp van hypnotische suggesties kunnen negatieve overtuigingen worden herprogrammeerd, waardoor snelle veranderingen in denken, voelen en gedrag mogelijk zijn. De efficiëntie van hypnose komt voort uit de directe toegang tot het onderbewustzijn. Het is belangrijk op te merken dat de snelheid van verandering kan variëren afhankelijk van individuele behoeften en het specifieke probleem dat wordt aangepakt.

Kan een pakket in delen woden betaald?

Ja dat is mogelijk. Samen kijken we wat het beste past.

bottom of page