top of page

ANGST VERHELPEN MET HYPNOSE

I

Wil je angst voorkomen met hypnose? Als je al van alles hebt geprobeerd is dit de manier om van je klachten of de vervelende situaties af te komen. Dus gaat je hart regelmatig te keer, bonst dit in je keel of merk je zelfs dat je borstkas bekneld voelt? Het zijn vervelende situaties, waarbij angst ertoe kan leiden dat je zelfs jezelf niet meer bent.

Of gaat het niet zozeer om angst, maar heb je vooral last van veel piekeren waar je vervolgens negatieve gedachten van krijgt? Ook dat kan ontzettend vervelend zijn, zowel ’s avonds in bed als overdag als het je bezighoudt.

 

Er kunnen meerdere oorzaken zijn en hoe je de angst of het piekeren ervaart is natuurlijk heel persoonlijk. Tijdens hypnose brengen we in kaart wat er precies aan de hand is, om dat vanuit je eigen gedachten en overtuigingen op te lossen. 

 

Bij piekeren en angst

Angst is op zich een waardevolle emotie en emotionele staat, maar dan is het wel belangrijk om dit onder controle te hebben. En af en toe piekeren doen we allemaal wel eens, zolang dit maar niet tot slapeloosheid of andere problemen leidt.

 

Zowel piekeren als angst kunnen ontzettend vervelend zijn als de klachten toenemen of als het niet lukt om die onder controle te krijgen. Dus durf je niet meer naar de supermarkt, vind je het spannend om naar buiten te gaan of mijd je bijvoorbeeld sociale situaties? Het zijn allemaal aanwijzingen dat je last hebt van de symptomen van angst of een angststoornis.

 

En lig je veel te piekeren, kom je niet tot besluiten en houdt dit je bijvoorbeeld uit je slaap? Ook daar kun je met hypnose bij angst gelukkig goed wat aan doen. We helpen je de controle terug te krijgen, door vanuit hypnose te werken aan de gedachten die je daarbij hebt. 

 

Hypnose geeft meer controle

De hypnose helpt je om meer controle te krijgen over de situatie. Het is de belangrijkste manier om minder angst te ervaren en bijvoorbeeld minder last te hebben van het piekeren. Je zal merken dat je rustiger blijft in situaties waar je normaal gesproken angstig van zou worden.

 

En lag je altijd veel te piekeren? Met hypnose zorgen we ervoor dat je de situatie beter leert overzien. En dat je het bijvoorbeeld om kunt draaien, om er vanuit een andere insteek naar te kijken en een oplossing te vinden. 

 

Angst verhelpen met hypnose

Wil je angst verhelpen met hypnose of ben je benieuwd op welke manier dat je zou kunnen helpen? Hypnosetherapie bij angst biedt allerlei mogelijkheden, allereerst door de situatie beter onder controle te krijgen. Samen voorkomen we dat de angst of het piekeren zich meester van je kunnen maken, omdat dit uiteindelijk leidt tot de klachten die je ervaart. Dus wil je daar beter mee omgaan of zoek je naar een manier om weer meer sociale contacten aan te durven gaan? Hypnose bij angst kan een uitstekende oplossing zijn.

 

Maak online je afspraak voor een hypnose sessie of vrijblijvende kennismaking, dan nemen we snel contact met je op. 

bottom of page