top of page

WAT IS HYPNOSE EN HOE WERKT HYPNOSE?

Eenvoudig uitgelegd is hypnose een geconcentreerde staat van ontspanning die heerlijk aanvoelt.

Iets meer technisch:

Hypnose is het passeren van de kritische factor, waardoor aanvaardbare, selectieve gedachten en ideeën kunnen worden vastgelegd.

Hoe werkt dit dan?​

Onze geest kunnen we zien als een biologische computer met 3 belangrijke onderdelen: het bewustzijn, het onderbewustzijn en de kritische factor.

Ons normale bewustzijn kunnen we vergelijken met de RAM van een computer. Het regelt het korte termijn geheugen (werkgeheugen), wilskracht, analytisch denken (besluitvorming) en rationaliseren. Het normale bewustzijn gebruiken we grotendeels van de dag.

Het onderbewustzijn  is te vergelijken met de harde schijf. Hier gebeurt heel veel wat je niet ziet en is het lange termijn geheugen opgeslagen, gewoonten (programmering) emoties, en verbeeldingskracht gevestigd. Een ander belangrijke taak van het onderbewustzijn is dat het ons beschermt voor gevaar, echt of ingebeeld gevaar. Verder kan over het onderbewustzijn gezegd worden dat het lui is en niet graag wil veranderen.

De Kritische factor is de firewall, hij is de grote beschermer van het onderbewustzijn. Hij zorgt ervoor dat we niet zomaar iets kunnen wijzigen in het onderbewustzijn (onze programmering)

Hypnose stelt ons in staat de kritische factor te omzeilen maar dat kan alleen als we dit zelf toelaten / willen.

6E2F9C54-B624-4F3A-8A22-7EA5044D0F86.jpe
Hypnose sessie

Hypnose sessie boeken of in ieder geval een keer online kennismaken? Hypnose biedt ontzettend veel mogelijkheden bij angst, stress en andere problemen of uitdagingen die je ervaart. Tegelijkertijd bestaat er veel onduidelijkheid over de sessies en behandelingen. 

Wist je bijvoorbeeld dat hypnose steeds vaker en op meer plekken wordt toegepast? En dat het een wetenschappelijk aangetoonde werking heeft? In hypnose zijn, is geen magische staat. Je gaat elke dag wel een keer in hypnose. Als je film kijkt ben je in hypnose. Je vergeet je omgeving, leeft mee met de karakters. 

 

Een hypnose sessie werkt snel en krachtig, bijvoorbeeld om van het roken af te komen of  tot een effectieve behandeling afvallen te komen.

Bij Ontspan Hypnosetherapie vertellen we je graag het eerlijke verhaal over hypnose, daarom zetten we 5 belangrijke eigenschappen voor je op een rij:

 •  
 • Je moet eerst toestemming geven
  Je kunt pas in hypnose gaan als je daar zelf toestemming voor geeft. We bespreken vooraf duidelijk wat er zal gebeuren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 • Niets dat je niet wilt
  Zelfs in volledige hypnose zal je nooit dingen doen die je zelf niet wilt. Jij bepaalt wat je wel en niet wilt doen. 

 • Blijft "erbij", krijgt alles mee
  Je kunt antwoord geven op vragen, lachen &huilen en zelfs liegen, terwijl je in hypnose bent. Je raakt niet weg

 • Niet blijven hangen
  Je kunt niet in een hypnose blijven ‘hangen’. Het is een hardnekkige fabel, waar gelukkig niets van waar is. 

 • Heel down-to-earth
  Hypnose is niets bovennatuurlijks, er is geen sprake van speciale of bijzondere krachten. In plaats daarvan is het heel down-to-earth, op basis van wetenschappelijke inzichten. 

 

Hoe werkt het? 

Ben je benieuwd hoe het werkt? We kunnen online kennismaken en een hypnose sessie inplannen. Het is de eerste kennismaking, waarin we je graag uitleggen hoe de werkwijze precies zal zijn en wat je kunt verwachten. 

Natuurlijk leggen we je uit over de hypnose sessie en de precieze werking. Bovendien zullen we pas starten zodra jij 100% toestemming geeft en creëren we de ideale omgeving om je volledig te ontspannen.

 

Bij stress, pijn en andere klachten

Ben je benieuwd wanneer anderen kiezen voor een hypnose sessie bij ons in de praktijk? Het kan je helpen bij stress of een burn-out, bijvoorbeeld als je slecht slaapt of merkt dat je meer prikkelbaar bent geworden.

 

En heb je last van pijn, waar je misschien zelfs mee opstaat en ook weer mee naar bed gaat? Het zijn vervelende klachten, waar sommigen maar moeilijk vanaf komen. Een hypnose sessie kan dan uitkomst bieden, door het probleem vanuit een ander perspectief aan te pakken. 

 

Zorg ervoor dat je na de sessie geen drukke agenda meer hebt. Het fijnste is dat je na de sessie lekker rustig aan kunt doen.

 

Kom je langs om zelfhypnose te leren of heb je een pakket geboekt ? Hou er dan rekening mee dat je huiswerk mee krijgt en dat je zeker de eerste week na de sessie veel moet oefenen.

 

Hypnose sessie: online kennismaken

Heb je interesse in een hypnose sessie en wil je daarvoor graag een keer (online) kennismaken? We leggen je graag uit hoe we te werk gaan, wat je precies kunt verwachten en hoe dat anderen helpt.

 

Maak online je afspraak voor een hypnose sessie of vrijblijvende kennismaking, dan nemen we snel contact met je op. 

Virtual Reality Device
VIRTUAL REALITY TRAINING

 

Een vr training / sessie duurt ongeveer 2 uur en tijdens de sessie ga ik je middels een VR bril (virtual reality bril) blootstellen aan jouw angst. 

In een veilige omgeving zet je de bril op en kom je (voor je gevoel) direct op een andere plek, in jouw angstsituatie. Je kunt om je heen kijken alsof je er echt bent en de geluiden die je hoort maken de ervaring compleet. De situatie voelt levensecht aan. Samen gaan we je angst, stap voor stap aanpakken. Met de bril wekken we je angstgevoelens op en gaan ermee aan de slag. Middels ontspanningstraining kun je jouw angstgedachten omzetten naar gedachten die helpen. Tevens maken we gebruik van geïntegreerde EMDR therapie tijdens de VR beleving en stellen we samen met jouw een duidelijk plan van aanpak op.

Deze vorm van therapie wordt ook wel VRET genoemd. Elk filmpje is gemaakt voor een specifieke angst en met de nieuwste technologie., geen getekende animaties VR training  voor elke angst. Is er nog geen beleving van jouw angst dan kunnen we die maken. Wetenschappelijk onderzoek naar VR training laten keer op keer mooie resultaten zijn. De therapie is gebaseerd op de exposure therapie waarbij je de opgewekte angstgevoelens blijvend kleiner laat worden of laat verdwijnen.

Deze therapie vorm kan gecombineerd worden met hypnose: een fijne en krachtige combinatie: door de VRET kom je direct in je angst, met hypnose gaan we kijken waar je angst vandaan komt en hem daar ongevoelig te maken. Deze combinatie leidt tot blijvende fantastische resultaten. 

bottom of page