top of page

WAT IS HYPNOSE EN HOE WERKT HYPNOSE?

Eenvoudig uitgelegd is hypnose een geconcentreerde staat van ontspanning die werkelijk heerlijk aanvoelt. Maar laten we iets dieper duiken.

Hypnose is het passeren van de kritische factor, waardoor aanvaardbare, selectieve gedachten en ideeën diepgaand kunnen worden vastgelegd.

Hoe werkt het?

Onze geest, als een biologische computer, bestaat uit 3 essentiële onderdelen, het bewustzijn, het onderbewustzijn en de kritische factor.

  • Bewustzijn: Dit regelt het korte termijn geheugen, wilskracht, analytisch denken en rationaliseren. We gebruiken dit bewustzijn voornamelijk gedurende de dag.

  • Onderbewustzijn: Vergelijkbaar met een harde schijf slaat het lange termijn geheugen op, inclusief gewoonten, emoties en verbeeldingskracht. Het onderbewustzijn beschermt ons tegen gevaar, zowel echt als ingebeeld, en is terughoudend om te veranderen.

  • Kritische Factor: De grote beschermer van het onderbewustzijn. Het voorkomt ongeautoriseerde wijzigingen in onze programmering.

Hypnose biedt de mogelijkheid om de kritische factor te omzeilen, maar dit kan alleen gebeuren als we het zelf toelaten en willen. Het opent de deur naar diepgaande positieve veranderingen.

Verken de kracht van hypnose en ontdek wat het voor jou kan betekenen!

6E2F9C54-B624-4F3A-8A22-7EA5044D0F86.jpe
Hypnose sessie

Wil je de kracht van hypnose ervaren of in ieder geval online kennismaken met de mogelijkheden? Hypnose biedt uitstekende oplossingen voor angst, stress, en diverse uitdagingen die je kunt ervaren. Tegelijkertijd bestaan er vaak misverstanden over hypnose en de behandelingen.

Wist je dat hypnose steeds vaker en op meer plekken wordt toegepast? En dat wetenschappelijk is aangetoond dat het effectief is? In hypnose zijn is geen magische staat, het gebeurt elke dag. Bijvoorbeeld wanneer je een film kijkt, vergeet je je omgeving en leef je mee met de karakters.

Een hypnose sessie kan snel en krachtig werken, bijvoorbeeld om te stoppen met roken of voor een effectieve behandeling bij gewichtsverlies.

Bij Ontspan Hypnosetherapie vertellen we je graag het eerlijke verhaal over hypnose. Daarom zetten we 5 belangrijke eigenschappen voor je op een rij.

Toestemming geven 

Je gaat pas in hypnose als je hier zelf toestemming voor geeft. We bespreken duidelijk wat er zal gebeuren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Alleen wat jij wilt

Zelfs in volledige hypnose zul je nooit dingen doen die je niet wilt. Jij bepaalt wat je wel en niet wilt doen.

Blijft bewust

Je kunt antwoord geven op vragen, lachen, huilen, en zelfs liegen terwijl je in hypnose bent. Je raakt niet weg.

Niet blijven hangen

Je kunt niet in hypnose blijven ‘hangen’. Het is een hardnekkige fabel, waar gelukkig niets van waar is.

Down-to-Earth

Hypnose is niets bovennatuurlijks; er zijn geen speciale of bijzondere krachten. Het is heel down-to-earth, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten.

---------------------------

Hoe werkt het?

Wil je weten hoe het werkt? We kunnen online kennismaken en een hypnose sessie inplannen. Het is een eerste kennismaking waarin we uitleggen hoe de werkwijze zal zijn en wat je kunt verwachten. Natuurlijk leggen we uit over de hypnose sessie en de werking ervan. We starten pas wanneer jij 100% toestemming geeft en creëren de ideale omgeving voor volledige ontspanning.

Bij stress, pijn, en andere klachten

Benieuwd wanneer anderen kiezen voor een hypnose sessie? Het kan helpen bij stress, burn-out, slecht slapen, of prikkelbaarheid. Ook bij pijn, die je mogelijk de hele dag meedraagt, kan een hypnose sessie uitkomst bieden door het probleem vanuit een ander perspectief aan te pakken.

Zorg na de sessie voor een rustige agenda. Na de sessie kun je het beste lekker rustig aan doen.

Kom je langs om zelfhypnose te leren of heb je een pakket geboekt? Houd er rekening mee dat je huiswerk meekrijgt en dat je zeker de eerste week na de sessie veel moet oefenen.

Hypnose sessie, online kennismaken

Heb je interesse in een hypnose sessie en wil je graag (online) kennismaken? Maak online een afspraak voor een hypnose sessie of vrijblijvende kennismaking, dan nemen we snel contact met je op.

bottom of page