WAT IS HYPNOSE EN HOE WERKT HYPNOSE?

Hypnose is het passeren van de kritische factor, waardoor aanvaardbare, selectieve gedachten en ideeën kunnen worden vastgelegd.

Hoe werkt dit dan?​

Onze geest kunnen we zien als een biologische computer met 3 belangrijke onderdelen: het bewustzijn, het onderbewustzijn en de kritische factor.

Ons normale bewustzijn kunnen we vergelijken met de RAM van een computer. Het regelt het korte termijn geheugen (werkgeheugen), wilskracht, analytisch denken (besluitvorming) en rationaliseren. Het normale bewustzijn gebruiken we grotendeels van de dag.

Het onderbewustzijn  is te vergelijken met de harde schijf. Hier gebeurt heel veel wat je niet ziet en is het lange termijn geheugen opgeslagen, gewoonten (programmering) emoties, en verbeeldingskracht gevestigd. Een ander belangrijke taak van het onderbewustzijn is dat het ons beschermt voor gevaar, echt of ingebeeld gevaar. Verder kan over het onderbewustzijn gezegd worden dat het lui is en niet graag wil veranderen.

De Kritische factor is de firewall, hij is de grote beschermer van het onderbewustzijn. Hij zorgt ervoor dat we niet zomaar iets kunnen wijzigen in het onderbewustzijn (onze programmering)

Hypnose stelt ons in staat de kritische factor te omzeilen maar dat kan alleen als we dit zelf toelaten / willen.

EEN SESSIE

 

De sessie begint met de uitleg van hypnose. Belangrijk om te weten is dat elke hypnose zelfhypnose is.  

In hypnose zijn, is geen magische staat. Je gaat elke dag wel een keer in hypnose. Als je film kijkt ben je in hypnose. Je vergeet je omgeving, leeft mee met de karakters. 

je gaat allee in hypnose als je 100% toestemming geeft en dan kunnen we samen snel en krachtig te werk gaan. Als je de sessie ingaat met de werkhouding ik wil het, ik kan het en ik doe het en je volgt de instructies goed op dan kom je al snel in een fijne trance staat.

Tijdens een sessie zal ik je in hypnose begeleiden. Alleen de suggesties waar jij je in kan vinden, zullen opgenomen worden. Jij blijft dus in controle en zal geen dingen doen of zeggen die niet bij jou passen. Door de  hypnose ervaar je: Niet ik hoop maar ik wil, niet ik probeer maar ik kan het en ik doe het. Motivatie voor je doelstelling is een belangrijke kernwaarde om mee te beginnen. 

Na de uitleg wil ik graag weten waarmee ik je kan helpen, welke klachten heb je , hoe lang je er al mee loopt, wat je al hebt geprobeerd en wat je verwachtingen zijn?

Daarna gaan we beginnen met de hypnose. Hypnose is niet voor iedereen beeldend het gaat vaak om indrukken, gevoelens, ingevingen. 

Zorg ervoor dat je na de sessie geen drukke agenda meer hebt. Het fijnste is dat je na de sessie lekker rustig aan kunt doen.

Kom je langs om zelfhypnose te leren of heb je een pakket geboekt ? Hou er dan rekening mee dat je huiswerk mee krijgt en dat je zeker de eerste week na de sessie veel moet oefenen.

WIST JE DAT?

 

! Je alleen in hypnose kunt gaan als je hiervoor toestemming hebt gegeven 

2. Je in hypnose nooit dingen kunt doen die je zelf niet wilt

3. je in hypnose kunt lachen en huilen

4. je nooit in hypnose kunt blijven "hangen"

5 hypnose heel natuurlijk is en niets bovennatuurlijks (down to earth)

6 je in hypnose kunt liegen

7. hypnose op steeds meer plaatsen wordt toegepast

8 wetenschappelijk aangetoonde werking heeft

9. snel en krachtig werkt

10. je in hypnose je je pijn functie uit kunt zetten

VIRTUAL REALITY TRAINING

 

Een vr training / sessie duurt ongeveer 2 uur en tijdens de sessie ga ik je middels een VR bril (virtual reality bril) blootstellen aan jouw angst. 

In een veilige omgeving zet je de bril op en kom je (voor je gevoel) direct op een andere plek, in jouw angstsituatie. Je kunt om je heen kijken alsof je er echt bent en de geluiden die je hoort maken de ervaring compleet. De situatie voelt levensecht aan. Samen gaan we je angst, stap voor stap aanpakken. Met de bril wekken we je angstgevoelens op en gaan ermee aan de slag. Middels ontspanningstraining kun je jouw angstgedachten omzetten naar gedachten die helpen. Tevens maken we gebruik van geïntegreerde EMDR therapie tijdens de VR beleving en stellen we samen met jouw een duidelijk plan van aanpak op.

Deze vorm van therapie wordt ook wel VRET genoemd. Elk filmpje is gemaakt voor een specifieke angst en met de nieuwste technologie., geen getekende animaties VR training  voor elke angst. Is er nog geen beleving van jouw angst dan kunnen we die maken. Wetenschappelijk onderzoek naar VR training laten keer op keer mooie resultaten zijn. De therapie is gebaseerd op de exposure therapie waarbij je de opgewekte angstgevoelens blijvend kleiner laat worden of laat verdwijnen.

Deze therapie vorm kan gecombineerd worden met hypnose: een fijne en krachtige combinatie: door de VRET kom je direct in je angst, met hypnose gaan we kijken waar je angst vandaan komt en hem daar ongevoelig te maken. Deze combinatie leidt tot blijvende fantastische resultaten. 

  • w-facebook

Ontspan Hypnotherapie

Lijsterlaan 1, 5301 NX ZALTBOMMEL

Tel. 06 361 666 51

Maandag  t/m vrijdag 9:00 uur tot 20:00 uur, zaterdag  9:00 tot 13:00 uur

© 2019 Carla Oostrom