top of page

Afvallen met hypnose

Het thuis zitten in de Corona tijd heeft voor veel mensen extra kilo's opgeleverd. Nu de zomer er (hopelijk) snel aankomt, is dat een mooi start sein om te beginnen met de extra kilo's aan te pakken.


In mijn praktijk komen vaak mensen om (blijvend) af te vallen. Je eetpatroon is een gewoonte. Een (of twee) koekjes bij de koffie is een gewoonte. Altijd je bord leeg eten is een gewoonte. Eten uit verveling is een gewoonte. Chips eten voor de tv is een gewoonte...


En juist om dat het een gewoonte is.. kun je met hypnose invloed uit oefenen. Of je nu op zoek bent naar een virtuele maagband omdat je structureel teveel eet of dat je op zoek bent naar die gewoonte te doorbreken om dagelijks je suikerbehoefte naar beneden te krijgen.


Je onderbewustzijn heeft 2 belangrijke taken: je veiligheid en zaken automatiseren zodat je leven makkelijker wordt. Gewoonte zijn geautomatiseerd en worden vanuit het onderbewustzijn naar voren gebracht. Met hypnose kun je zaken die vastgelegd zijn in het onderbewustzijn veranderen.


Een blijvende verandering zodat je niet blijvend in gevecht blijft met eten en drinken. Maar een verandering die zorgt voor gezonde eet en drink gewoonte waar je blijft genieten van eten en drinken maar de hoeveelheid eten of suiker verminderd.


De meeste mensen die bij mij komen om af te vallen hebben vaak al heel wat diëten geprobeerd. Dit is geen dieet waarbij je calorieën moet tellen en je moet houden aan een voedingsschema. Wel zal er gevraagd worden om minimaal 30 minuten aaneengesloten te bewegen.


Nee het is geen magisch stokje waarbij je zelf niets meer hoeft te doen! Maar het maakt het allemaal wel een stuk makkelijker en behapbaar. Een virtuele maagband is een reeks van 5 sessies. Anti snoeppakket is een pakket van 3 sessies. Elke sessie is persoonlijk en geeft aandacht aan de gewoonte die is ontstaan.


Een virtuele maagband of het anti snoepen heeft niet perse de doelstelling om iedereen super slank te krijgen. Het gaat om jouw ideale gewicht en waar jij je lekker bij voelt: daar ligt de doelstelling.


Je fijn voelen in je eigen lijf. Je weer fit voelen en met een goed gevoel in de spiegel te kunnen kijken. De kleding te kunnen kopen waar jij je goed bij voelt daar draait het om.

Wil je meer weten over afvallen en hypnose? Check dan de website: www.ontspanhypnotherapie.nl
48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page