top of page

Het verhaal van een transformatie

Bijgewerkt op: 20 nov. 2023

Het was een stralende dag toen Lisa, al jaren vast in een vicieuze cirkel van vasten en diëten, de deuren van Ontspan Hypnotherapie opende. Gefrustreerd door het jojo-effect van herhaaldelijk diëten en eindeloos calorieën tellen, voelde ze zich gevangen in een strikte voedselroutine. Lisa verlangde naar een nieuwe aanpak, een die haar zou helpen genieten van eten en een gezonde relatie met voedsel opbouwen.


In onze praktijk ontving ik Lisa met open armen. We luisterden naar haar wensen en frustraties en besloten samen de virtuele maagbandtherapie te verkennen. Deze benadering beloofde haar eetgewoonten te veranderen zonder de last van traditionele diëten.

Terwijl Lisa ontspannen in een comfortabele stoel zat, leidde ik haar naar een diepe staat van ontspanning voor de hypnosesessie. Tijdens deze sessie ervoer Lisa een verschuiving in haar perceptie van voedsel. Ze ontdekte dat ze genoeg had aan kleinere porties en herwon het vertrouwen in haar lichaamssignalen voor verzadiging.


Lisa leerde dat genieten van eten niet draait om kwantiteit, maar om bewust proeven en ervan genieten. Haar dorst werd niet langer verward met een verlangen naar lekkernijen, en ze herstelde het contact met haar innerlijke verzadigingssignalen.

Samen gingen we op zoek naar de onderliggende oorzaken van haar emotionele eetgedrag. Lisa ontdekte dat ze vaak naar voedsel greep om emoties te verdoven of te troosten. Samen werkten we aan het aanpakken van deze triggers en leerden haar alternatieve strategieën om met stress en negatieve gevoelens om te gaan, zoals ontspannen fietstochten.

Wat eens een levenslang gevecht was, transformeerde nu in een levensstijlverandering voor Lisa. Met behulp van hypnotherapie ontdekte ze een beweeg- en voedingspatroon dat bij haar paste. Ze genoot weer van eten, zonder de last van restricties en schuldgevoelens. Het constante gevecht met voeding was verleden tijd.


Vandaag straalt Lisa met hernieuwd zelfvertrouwen en een positievere kijk op haar relatie met voedsel. Ze heeft geleerd te genieten van gezonde voeding en luistert naar haar lichaam. De vrijheid en vrede die ze nu ervaart, waren voor haar onvoorstelbaar voordat ze de stap zette naar Ontspan Hypnotherapie. Wil jij ook deze positieve verandering ervaren? Neem contact met ons op en begin jouw reis naar een gezondere levensstijl.

31 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page