top of page

Kusje erop en over!

Vroeger: Mijn zoontje is gevallen terwijl hij aan het rennen was met een vriendje. Zijn knie is kapot en hij ziet bloed. Hij begint te huilen van pijn en schrik. Met grote tranen komt hij naar mij toe en ik troost hem, geef hem een kusje en plak een pleister op zijn knie.

Met een grote glimlach loopt hij naar zijn vriendje en laat vol trots zijn pleister aan hem zien. Hij heeft geen enkele pijn meer en je hoort hem niet meer over zijn knie.


Nu: Mijn zoon valt en zijn knie ligt open. Hij heeft flink pijn en komt naar mij toe om te vragen waar de pleisters liggen. Hij verzorgt zijn knie en blijft pijn houden.

Ontzettend jammer dat wij dingen verleren. Als kleine kinderen zijn wij in staat onze pijn functie uit te zetten, als we ouder worden verleren wij dat. Nu kunnen kinderen (en volwassenen) bij mij in de praktijk weer leren om de pijnfunctie tijdelijk uit te zetten. Om bijvoorbeeld een vaccinatie te halen of bijvoorbeeld een tandartsbehandeling te ondergaan.


Op de foto zie je knuffelaap. Knuffelaap is de grote helper tijdens een sessie. Hij doet alles als eerste en helpt waar hij kan. De VR bril is voor de net iets oudere kinderen een mooi middel om te ontspannen.

Het is voor mij een feest om met een kind op missie te gaan en in de fantasie wereld van kinderen te duiken om daarna met een mooi resultaat de sessie af te sluiten. Weer even zelf kind zijn. Een leuke afwisseling ook nu mijn zonen alle drie in de pubertijd zijn en niet meer met knuffels in de weer zijn.


Zo ie zo is dat zo leuk aan mijn job! De afwisseling; volwassenen en kinderen. Iemand die last heeft van zijn darmen en niet meer de pijn wil en dan weer een kind die verlatingsangst heeft. Het ene moment iemand die wil ontspannen en het andere moment iemand die wil afvallen. Zoveel verschillende thema's en zoveel verschillende tools om in te zetten. Met 3 tools die standaard ingezet worden: hypnose, enthousiasme en al mijn kennis en kunde.


Heb jij je nou altijd al eens afgevraagd over hypnose? Ben jij nieuwsgierig naar hoe hypnose nou werkt en wat het met je doet? Stel dan gerust je vraag!


Met ontspannen groet en hopelijk tot snel

Carla


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page