top of page

Ontspan Hypnotherapie bestaat 1 jaar!
Yes ruim een jaar geleden ben ik in het diepe gesprongen en ben ik een eigen praktijk begonnen. Een jaar lang kunnen mensen bij mij 6 dagen per week terecht voor hypnose. Ik heb bewust gekozen om full time aan de slag te gaan met hypnose omdat hypnotherapie echt een vak moet zijn en niet een hobby erbij waar je weinig tot geen ervaring opdoet. Elke sessie is namelijk anders omdat een sessie geheel draait om de client en de vraag waarmee hij of zij binnen komt. Het leuke van dit vak is dat de uitkomst vaak heel verrassend is. Iemand komt binnen met een probleem en heeft vaak al bedacht wanneer het begonnen is of waardoor het is gekomen. Tijdens de sessie komen we er (vaak) samen achter dat het probleem een hele andere oorsprong heeft.

Wat ik niet had verwacht dat een sessie vaak begint met het wegnemen van zoveel misvattingen over hypnose! Een praktijk voorbeeld:

Een client komt naar mijn praktijk in Zaltbommel. Ze heeft last van stress en is overprikkeld. Ze twijfelt of hypnose iets voor haar kan doen omdat ze mediteren al heeft geprobeerd en ze niet precies weet wat het verschil is. Bovendien vindt ze het eng om weg te raken bij hypnose en niet meer te weten wat ze zegt.

Ik leg haar uit dat een hypnotherapie sessie waar iemand je helemaal begeleidt niet te vergelijken is met meditatie. Zelfhypnose en meditatie hebben wel meer weg van elkaar maar werken wel degelijk anders. En bovendien hypnose is echt niet eng!

Meerder keren per dag wordt jij gehypnotiseerd: elke keer als je aandacht geheel getrokken wordt of helemaal in gedachten bent en je de wereld om je heen vergeet; dan ben je in hypnose. Bijvoorbeeld wanneer je film kijkt of een boek leest. Feitje na slechts 7 seconde tv kijken raak je al in een lichte hypnose.In hypnose vergeet je juist je omgeving terwijl bij mediteren het juist gaat om het hier en het nu. Hypnose en meditatie worden gebruikt om stress te verminderen. Bij meditatie wil je door bewust te ontspannen de stress verminderen. Bij hypnose ga je leren om op een andere manier te reageren zo leg ik haar uit!

Hypnose is een fijne staat van diepe concentratie waarin je gewoon kunt praten, lachen (zelfs liegen). Je kunt alleen gehypnotiseerd worden als je daar zelf toestemming voor hebt gegeven en je je compleet veilig voelt. Zichtbaar opgelucht door deze informatie ontspant de client zich, een beetje. Ik vertel haar meer over het normale bewustzijn en onderbewustzijn en moedig haar aan om al haar vragen te stellen.

Nu we de misvattingen uit de weg hebben geruimd heeft ze zichtbaar zin gekregen in de sessie. Fijn we kunnen aan de slag! Aan het einde van de sessie bedankt ze mij, met een grote lach op haar gezicht, voor een fantastische nieuwe ervaring! Ontspannen en met een lichtere tred verlaat ze de praktijk en over 2 weken hebben we opnieuw contact. Want elke sessie is progressief.


Het was een mooi eerst jaar waar ik al veel cliënten heb mogen verwelkomen. Vanaf oktober kunnen ook kinderen terecht bij Ontspan Hypnotherapie.

Het corona virus heeft laten zien dat een eigen onderneming ook best spannend is. Helaas doe je niets tegen dit soort zaken en kan ik alleen maar elke sessie opnieuw al mijn kennis en kunde inzetten bij een sessie om deze zo krachtig mogelijk te laten zijn. Wanneer kom jij?
21 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page