top of page

Vanaf nu ga ik....

Ken jij dat ook? Je neemt je voor om voortaan elke week 1 of misschien wel 2 x per week te gaan sporten. Of je neemt je voor dat je vanaf nu gezonder gaat eten en gaat afvallen. Of je neemt je voor om te stoppen met roken.. Of je neemt je voor om je anders te gedragen in een relatie. Of je neemt je voor meer te gaan verdienen.
En ja dat lukt dan voor een tijdje en na een tijdje ben je ongemerkt weer terug gevallen in je oude patroon. Hoe vaker het gebeurt dat je terugvalt in een oud patroon hoe meer je gaat denken dat het je nooit zal lukken. Je hebt misschien wel seminars/ cursussen gevolgd, boeken gelezen en toch geen verandering.


Dat komt omdat je de verandering die je wilt ondergaan alleen doorgedrongen is tot je normale bewustzijn. En je gedragspatronen, daar waar je wilt veranderen, worden geregistreerd door je onderbewustzijn! Je moet dus eerst je onderbewustzijn opnieuw programmeren.


Vergelijk je bewustzijn en je onderbewustzijn met een ijsberg. Het zichtbare gedeelte van de ijsberg is je normale bewustzijn en je onderbewustzijn is alles onderwater. Het onzichtbare. Je kunt je onderbewustzijn niet zien maar dit bepaalt wel je gedrag voor een groot deel.


Eens heb je leren lopen en nu hoef je niet meer na te denken hoe je moet lopen. Dit is geautomatiseerd en je onderbewustzijn zorgt ervoor dat dit goed gaat. Je onderbewustzijn leert gedrag en patronen door herhaling en oefening en zorgt ervoor dat het geautomatiseerd wordt. Om dit te wijzigen moet je de programmering veranderen.


Je kunt doordringen tot je onderbewustzijn met affirmaties, visualisaties en hypnose. Hypnose is de aller snelste manier optie. Wanneer je besluit dat je voortaan wel wil volhouden om te gaan sporten, afvallen enz. neem dit besluit dan bewust en onbewust. Verander je gedrag bewust en onbewust en saboteer niet langer je eigen pogingen tot verandering. Ga naar www.ontspanhypnotherapie.nl voor meer informatie en hulp bij verandering.


16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page